Mijn Fieqes

Zin in de Zorg

Hoe ga je als arts eigenlijk om met de triggers in jouw intensieve werk met zowel patiënten als collega’s? In een medische wereld van toenemende druk is dat een cruciale vraag.

 

Artsen, assistentes, managers in de zorg, en specialisten die iedere dag het beste in zichzelf naar boven halen brengen ook het beste naar boven in hun (huisartsen) pratkijk, ziekenhuis of zorginstelling waar zij werkzaam zijn.

Werken en samenwerken in medische teams, wordt kleurrijker en genereert meer energie, als we de daadwerkelijke verbinding met onszelf, de collega’s en patiënten  aangaan.

 

Als arts ligt het gevaar op de loer om je te overidentificeren met de professionele rol. Samenwerken met collega’s  en de (emotionele) verbinding aangaan met patiënten vergt bepaalde capaciteiten en vaardigheden, die tijdens de (medische) opleiding niet of nauwelijks aan bod zijn geweest.

En dat is precies waar het bij persoonlijk leiderschap het meest om draait: verbinding voelen. 
Verbinding gaat over vertrouwen in jezelf en de ander, overgave en weten dat kwetsbaarheid je onmetelijk sterk maakt. Je kunt pas succesvol zijn in welke rol dan ook als je je daadwerkelijk verbindt met anderen.

 

"Leiderschapsontwikkeling vraagt om verlangen thuis te komen bij jezelf.
Moed om jezelf helemaal op een dieper niveau onder ogen te willen zien en door je angsten heen te gaan.
Verantwoordelijkheid om daadwerkelijk de keuze te maken om bezield en authentiek te handelen los van je conditioneringen."

 

 

 

 

Onder het label Zin in de Zorg begeleid ik individuen, teams en organisaties in persoonlijk leiderschap, de-escalerend werken, en communiceren onder spanning. Velen zijn je al voorgegaan. Neem ook eens een kijkje bij mijn referenties en organisaties waarvoor ik gewerkt heb.


Wil ook jij je eigen gedrag van je team of organisatie eens onder de loep nemen? Ik kom graag een kop koffie drinken om te horen waar jij, je team of organisatie tegenaan loopt en bespreek graag hoe ik je daarin kan begeleiden. Neem contact met mij op.